Aidam Terapia PSICOTERÀPIA GESTÀLTICA

Psicoterapia Gestàltica

La psicoteràpia és un procés de comunicació i de diàleg entre un psicoterapeuta i una persona que acudeix a la consulta amb el propòsit de millorar la seva qualitat de vida a través d'un canvi en la seva conducta, les seves actituds, els seus pensaments o els seus afectes.

La primera serveix per solucionar problemes concrets que porten malestar i patiment i que poden estar localitzats en qualsevol àrea de la vida quotidiana com poden ser-ho la família, la feina, les amistats o la parella, entre d'altres. El final del procés coincideix amb la desaparició del problema. La segona modalitat respon als casos en què el malestar i el patiment són presents de forma general i afecten a gran part dels àmbits de la vida de la persona. No es tracta de situacions concretes sinó que la persona sent que viu en un estat d'insatisfacció general i de buit interior.

Conèixer-se a un mateix, prendre consciència de la nostra manera d'estar en el món i comprendre com funcionem és una sortida possible per accedir al benestar quotidià.

Abordatges:

 • Trastorns de l'estat d'ànim (depressió, trastorns d'ansietat generalitzada, obsessions, agorafòbia i pànic, fòbies socials generalitzades i específiques)
 • Crisis personals (estat de confusió i pèrdua, no saber per on tirar ...)
 • Etapes de melancolia i tristor
 • Problemes per agafar la son, insomni
 • Violència de gènere, maltractament i abusos
 • Trastorns mentals: esquizofrènia, trastorn bipolar
 • Psicosi infantil i autisme
 • Trastorns alimentaris
 • Ludopaties i addiccions
 • Disfuncions sexuals

separador

Aidam Terapia PSICOTERÀPIA GESTÀLTICA EN LSC(LLENGUA DE SIGNES CATALANA)

Psicoteràpia gestàltica en LSC

Dins de la línia de psicoteràpia gestàltica oferim un espai on atenem a persones amb discapacitat auditiva usuàries de la Llengua de Signes Catalana (LSC), als seus familiars i fills. Dirigit a adults, adolescents i nens / es.

Aidam Teràpia y FESOCA (Federació de Sords de Catalunya) hem signat un conveni de col·laboració mútua per a oferir una atenció psicològica i millorar la qualitat de vida dels usuaris.


separador

Aidam Terapia PSICOTERÀPIA GESTÀLTICA INFANTIL

Gestalt niños-psicoterapia infantil

Habitualment les famílies es posen en contacte amb nosaltres perquè són conscients que se'ls escapa alguna cosa en relació amb els seus fills. Rebequeries, agressivitat, insults, falta de respecte, plors generalitzats, desmotivació, pipi al llit, poques ganes de participar i de fer coses, males notes a l'escola, introversió, hiperactivitat i excitació serien exemples de consulta. Altres motius poden ser incidents crítics com la pèrdua d'una persona molt propera, la separació dels pares, un accident, malaltia del nen o d'algú proper o una vivència impactant per al nen.

En psicoteràpia gestàltica infantil quan treballem amb nens / es estem treballant amb el nen / a, els pares, els germans, l'escola i altres persones significatives com els avis, els oncles o fins i tot la cangur.

Els nens sempre estan en l'aquí i l'ara i és des d'aquí on es farà l'abordatge. El procés terapèutic consisteix a ajudar al nen a posar paraules a la vivència, que elabori el que sent i que li doni significat. I en aquest últim punt és on entra el JOC SIMBÒLIC.

El JOC és el mitjà a partir del qual es treballa amb el nen. Entenem que el joc és l'estat mental pel qual un nen camina per la vida. Un nen es comunica amb el joc, on és propietari de la seva acció i ens pot explicar què li passa. Per comprendre al nen li vam explicar que jugarem una estona junts per entendre’l.

A part del joc simbòlic també treballem altres vies d'expressió del nen com el dibuix, la plastilina, el treball amb fang, el collage amb diversos materials, la narració, els titelles i l'experiència sensorial (els sentits, la relaxació, meditació i moviment corporal).

El procés terapèutic amb nens requereix d'un temps perquè passin els canvis i millores. En aquest marge de temps ens proposarem objectius realistes, pactant amb la família la durada i freqüència de la teràpia.

El treball amb els pares se centrarà en recolzar les seves preocupacions, plantejaments i preguntes cap al vincle i la relació amb els seus fills. És molt important entendre'ls, estar al seu costat i treballar junts amb ells. Acompanyar a obrir la mirada per evitar quedar-nos en el símptoma més evident que presenta el fill / a (rebequeries, plors, pipi al llit ...). Un exemple seria que darrere del símptoma d'un nen que fa rebequeries contínuament, vam descobrir que el nen ens explica que està trist ja que els seus pares es discuteixen sovint.

separador

Aidam Terapia PSICOTERÀPIA GESTÀLTICA PER ADOLESCENTS

Gestalt Adolescentes

L'enfoc de treball amb adolescents és similar a la psicoteràpia infantil encara que en aquest cas es potencia l'autonomia, l'autodeterminació i la seva capacitat d'auto-responsabilitzar. Aspectes molt importants perquè els nois / es puguin anar prenent consciència de quins són els recursos que tenen a l'hora d'afrontar situacions que els poden generar conflicte i en quins aspectes d'ells mateixos és important parar i posar atenció per poder aconseguir un millor benestar.

La dinàmica de treball s'adequa a la seva edat i es treballa, entre altres, amb el dibuix, les constel·lacions, mitjançant dinàmiques corporals i amb exercicis per prendre consciència d'un mateix i saber-se posar al lloc de l'altre.

En el cas dels adolescents les sessions duren una hora, i depenent del cas es pautarà una regularitat setmanal o quinzenal. Hi ha casos en què es considera necessari fer un treball amb la família.

separador

Aidam TerapiaTREBALL EN SOMNIS (des d'una perspectiva junguiana)

Trabajo en sueños

Cada nit, en somiar, anem a visitar un regne extraordinari on els límits de la lògica, la realitat i les convencions que seguim quan estem desperts deixen d'aplicar-se: és el món màgic i misteriós dels somnis. David Fontana

separador

Des de fa anys els somnis són un complement de gran valor dins del nostre dia a dia. Ens declarem profunds seguidors del treball terapèutic amb somnis i ens seguim sorprenent dels canvis que es poden produir a través d'ells. Treballant somnis la persona es pot adonar que està passant a la seva vida d'una manera molt fàcil, subtil i alhora molt impactant.

Durant els períodes que somiem estem pràcticament desconnectats del món exterior. És doncs, el somni, un reflex del nostre món intern (records, anhels, angoixes, emocions, projectes ...) Totes les imatges, situacions, personatges o escenaris tenen un significat intern. El contacte amb aquest món intern i els seus significats facilita la construcció d'una espècie de mapa, una fotografia del que la persona està vivint en aquest període de la seva vida.

Els somnis se'ns mostren com a símbols i és a través d'aquest llenguatge simbòlic amb el qual treballem. Un llenguatge subtil i amb significat únicament per al somiador. La nostra feina com a terapeutes és el d'acompanyar al client en que vagi donant sentit a allò que ha somiat. Que la persona pugui prendre consciència que significa això en la seva vida i de quina manera l'afecta.

Tot aquest treball el fem sempre des del vivencial, més enllà de lo interpretatiu o intel·lectual i amb el màxim respecte i tacte, ja que els somnis són un material íntim i personal que mereix el més gran de les nostres cures.

AidamDemoTeràpia


 • Vine a conèixer-nos al nostre centre

  c/ Nàpols 175 Entr. 2ª - Escala B
  Barcelona 08013, entre Consell de Cent y Diputació

  Telf. 93.232.12.54
  Mob. 678.447.372
  mail. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  Dill. / Div. 10 A.M. – 20 P.M.
  Horaris a convenir - Es necessita cita prèvia.

Aidam Teràpia